MF'er: Forstår ikke kommunen

Karin Gaardsted (S) forstår ikke, hvorfor kommunerne stavnsbinder unge med særlige behov i stedet for at sende dem på deres ønskeuddannelser.

Gaardsted.jpg

Andreas Rasmussen fra Lemvig har kæmpet for at komme ind på sin drømmeuddanelse. Han lider af opmærksomhedsforstyrrelsen NLD.

Alligevel tog det ham og hans forældre over et år og to ankesager at få lov til at starte på drømmeuddannelsen på en landbrugsskole ved Karup. Og det er ikke godt nok, lyder det fra det lokale medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Karin Gaardsted (S).

Som medlem af Børne- og Undervisningsudvalget vil hun nu gå videre med sagen om kommunernes håndtering af uddannelsesmulighederne for unge med særlige behov.

- Jeg vil gerne spørge til, om der kan være udsigt til, om det her kunne ændres. Men jeg har på nuværende tidspunkt ikke en ide om, om det kan det, sagde hun.

Den enkelte unge i fokus

- Jeg synes, det er vigtigt at se på, hvad der er det bedste for den enkelte unge, som har særlige behov.

Under kommunalreformen besluttede man, at opgaverne omkring uddannelse til unge med særlige behov skulle varetages af kommunerne.

- Men jeg kan ikke forstå, at man fra kommunens side ikke kan se, at det her tilbud på Ny Havredal er det bedste for Andreas, og at han ved at få den uddannelse, sandsynligvis vil kunne få et fuldgyldigt arbejde bagefter og ville kunne forsørge sig selv. De ting bør også være med, når den enkelte sag skal vurderes.

Se indslaget om Andreas Rasmussen her:

2:31
Andreas Rasmussen måtte kæmpe over et år for at komme på landbrugsskole for unge med særlige behov: