MF-kolleger føler sig hængt ud af Karin Gaardsted

Alkoholforbruget hos en unavngiven kollega har skabt bekymringer hos Karin Gaardsted, men hendes håndtering af sagen møder hård kritik.

Karin%20Gaardssted.jpg

Karin Gaardsted valgte at anmode Folketingets formand Pia Kjærsgaard om et møde efter en officiel rejse til Zambia i slutningen af marts, hvor socialdemokraten havde selskab af flere kolleger fra Folketinget.

På turen havde Karin Gaardsted observeret et, efter hendes eget udsagn, alt for stort alkoholforbrug hos en unavngiven kollega. Derfor ønskede hun et møde for at blive klogere på reglerne omkring alkoholmisbrug blandt folkevalgte.

Men flere af turens øvrige deltagere mener, at hun burde have grebet tingene anderledes and. Blandt andre Karina Due.

- Jeg synes bare, at det er rigtig dårlig stil at gøre det på den måde, hun har gjort. Så kan man gå til personen selv med det, hvis der er et eller andet, siger DF'eren, som fortæller, at hun yderst sjældent drikker alkohol selv, og at hun heller ikke gjorde det på turen til Afrika.

Hængt ud i pressen
Ekstra Bladet har i de seneste dage har givet historien masser af spalteplads imod Gaardsteds ønske.

- Jeg hænger ikke nogen ud. Jeg nævner ikke navn, parti eller noget som helst. Det er jo bare et ønske om nogle generelle betragtninger, og jeg har ikke henvendt mig til pressen på noget tidspunkt. Så det er ikke mig de har historien fra. Jeg har ikke ønsket nogen pressehistorie på det, siger hun.

Men netop det faktum, at hun ikke har nævnt hverken navn eller parti, får flere af Zambia-turens øvrige deltagere til at føle sig hængt ud. Især fordi de ikke kan genkende Karin Gaardsteds oplevelser.

- Hvis hun nu havde gjort det, som man bør i sådan nogle sager, nemlig at gå til gruppeformanden eller delegationsformanden, så kunne hun undgå at hænge en hel delegation ud i pressen. Det klæder hende ikke at mistænkeliggøre en hel delegation, der faktisk arbejdede hårdt og seriøst, siger Kristian Pihl Lorentzen, der også var med på turen.

Han tilføjer, at han er træt af overhovedet at skulle udtale sig i den slags sager, fordi han altid passer sine pligter og holder måde med alkohol.

Afvist af Folketingets formand
Ifølge Ekstra Bladet har Pia Kjærsgaard afvist Karin Gaardsteds anmodning om et møde og i stedet henvist hende til den pågældende politikers gruppeformand. Det har Karin Gaardsted endnu ikke taget stilling til. Til gengæld er hun ked af, hvis hendes kolleger føler sig hængt ud.

- Det har overhovedet ikke været min intention, og jeg beklager, hvis de opfatter det på den måde. Jeg har ikke haft nogen intention om pressefokus, men blot bedt om et ti minutters møde. Det har ikke været min intention at sætte nogen i en dårlig situation, og det beklager jeg, siger hun.

Drak du selv alkohol på turen?

- Det handler jo ikke om, at man får en øl eller et glas vin til aftensmad. Det gør jeg ligesom alle mulige andre. Men jeg har observeret et alt for stort alkoholforbrug, og det synes jeg, at jeg har grund til at være bekymret over, siger hun og understreger, at det kun omhandler en enkelt af delegationens medlemmer.

Ifølge Ekstra Bladet var turens øvrige deltagere Karin Gaardsteds partifæller Orla Hav og Trine Bramsen, Alternativets Rasmus Nordqvist og DF's Kim Christiansen samt hans kone Pia Adelsteen, som selv havde betalt for rejsen. Politikerne deltog i en IPU-konference.