Mettes mand skal ti år i fængsel: - Jeg nægter at give op

I går blev syv personer dømt i en omfattende narkosag. Konen til den ene er stadig overbevist om sin mands uskyld.

Mandens DNA blev fundet på gerningsstedet i en stor narkosag.
Mandens DNA blev fundet på gerningsstedet i en stor narkosag.
Foto: Flemming Christensen

Hun håbede til det sidste, men i går blev det klart, at hendes mand skal sidde i fængsel i mange år.

Torsdag afsagde Østre Landsret dom i en af de største narkosager i flere år. De i alt otte tiltalte fik tilsammen 95,5 år i fængsel. Retten stadfæstede Mette Nørgaard Pedersens mands dom på 10 år fra byretten, selvom han gik efter en frikendelse.

Men selvom landsretten nu har fældet dom, så er hun stadig overbevist om, at hendes mand er uskyldig.

- Jeg nægter at give op. Jeg ved, at Christian ikke har noget med det her at gøre, så den kamp opgiver jeg ikke, fortæller hun i dag.

DNA-spor på tape

Sagen begyndte den 6. oktober 2016, hvor to mænd blev anholdt på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse. Her blev mændene Per Nielsen og Alexander Pedersen anholdt midt i en narkohandel. I Per Nielsens bil fandt politiet 50 kilo lyserød amfetamin.

Samme dag blev et amfetaminlaboratorium fundet i en garage i Videbæk - hjemme ved Per Nielsens forældre. Her blev der blandt andet fundet næsten 20 liter amfetaminolie, der bruges til at fremstille stoffet. Det anslås, at de mange liter olie kunne blive til omkring 53 kilo amfetamin.

Det er her, at Mette Nørgaard Pedersens mand Christian Nørgaard Pedersen kommer ind i sagen. Hans DNA blev nemlig fundet på noget tape, der sad på dunkene med olie.

Christian Nørgaard Pedersen forklarede i retten, at han hjalp Per Nielsen med hans kræmmervirksomhed og i den forbindelse havde rørt flere ruller med tape. Han fortalte, at han slet ikke vidste, at dunkene med narkoolien eksisterede. En forklaring, som Per Nielsen bakkede op om.

Den forklaring troede landsretten altså ikke på, og stadfæstede byrettens dom på 10 år.

Sidste mulighed

Mette Nørgaard Pedersen fortæller, at hun slet ikke er i tvivl om hendes mands uskyld. De to har sammen tre børn.

- Jeg tror stadig ikke rigtigt, at jeg har forstået det, og jeg tror, at jeg er gået sådan lidt i kampmode nu. Jeg tænker på børnene og Christians fremtid - og familiens fremtid. Det er jo børnenes opvækst, det handler om, fortæller hun.

Men selvom hun vil kæmpe, så er der ikke mange muligheder tilbage, når hendes mand er fundet skyldig i landsretten. Hun håber dog på, at der er en løsning.

- Først havde forsvarsadvokaten sagt, at der ikke var noget at gøre, men han blev lige så rystet og chokeret over dommen, som jeg blev. Så han er også gået i tænkeboks.

Har du fortalt det til børnene?

- De vidste jo godt, at enten kom han hjem inden jul, eller også kom han først hjem om mange år. Så jeg har sagt til dem, at han ikke kommer hjem til jul.

1:51
Kom tættere på sagen og gårsdagens dom i dette indslag.