Mette blev mobbet med ’mislyde’ som barn – nu udgiver hun sit første album

​I barndommen var Mette Damiri et nemt mobbeoffer på grund af hendes medfødte læbe ganespalte-misdannelse. Nu er hun aktuel med sit første musikalbum.

Mette Damiri udgiver den 20. april sit album 'One Moment More'.
Mette Damiri udgiver den 20. april sit album 'One Moment More'.
Foto: TV MIDTVEST

Mislyd, mobbeoffer og nu også musiker.

Alt sammen er prædikater Mette Damiri, der er opvokset i Thisted, kan genkende. Heldigvis er det nu sidstnævnte hun identificerer sig med.

Mette Damiri er nemlig aktuel med sit første album ’One Moment More’, og udgivelsen er en sejr af de større for sangerinden, der er født med misdannelsen læbe ganespalte. En misdannelse, hun har gennemgået fire operationer for at komme til livs.

- Det betyder meget for mig, at jeg kan sætte ord og melodi på det, jeg har været igennem, siger Mette Damiri.

- I en tidlig alder var det så hårdt for mig at tage i skole, at jeg skreg og sparkede min mor, fordi jeg bare ikke ville ud af døren, lyder det.

Havde ikke lyst at leve

Faktisk har de dårlige oplevelser i skolen fyldt så meget i Mette Damiris liv, at hun kæmpede med tanker af den allertungeste kaliber.

- Jeg husker også tydeligt en episode, da jeg var otte-ni år gammel, hvor jeg kom hjem fra skole og sagde til min mor, at jeg ikke havde lyst til at være her på jorden mere, og at jeg gerne ville op til englene, fortæller hun.

Og netop derfor har det krævet overvindelse udover det sædvanlige for Mette Damiri at skulle synge foran et publikum på en scene.

- Det er meget grænseoverskridende for mig at skulle stå og være målskive med noget af det, som jeg var mest sårbar med i min barndom – min stemme.

- Men det giver mig den selvtillid tilbage, som jeg ikke havde som barn. Så det er kæmpestort, og jeg glæder mig helt vildt (til udgivelsen, red.), siger Mette Damiri.

’One Moment More’ udkommer den 20. april, men allerede den 19. april er der releasekoncert i plantagehuset i Thisted.

1:38
Her kun du høre Mette Damiri synge og fortælle sin historie.