Merrild undrer sig over oprør

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, forstår ikke de 45 landmænd, der har meldt sig ud af foreningen i protest.

merrild.jpg

45 landmænd fra LandboNord og LandboSyd har forladt Landbrug & Fødevarer. De mener ikke, at foreningen lytter til medlemmerne.

De mener især, at foreningen er for føjelige over for politikerne, når det kommer til et sæt nye gødningsregler. Formand Martin Merrild fra Hjerm ved Struer forstår ikke kritikken.

- Vi er enige om de ting, vi gerne vil opnå med vores miljøreguleringer, så jeg synes, de skulle blive og kæmpe med os andre, siger han.

Opfordrer til dialog

Landmændene er især utilfredse med det såkaldte retentionskort, der bestemmer, hvor meget gødning landmændene må give deres jord rundt om i landet.

- Vi kan ikke tvinge politikerne til at have en holdning. Vi er nødt til at overbevise dem. Og så handler det ikke om at råbe højt, men om at blive hørt, siger Martin Merrild.

Han opfordrer de utilfredse landmænd til at melde sig ind i bestyrelsen, hvor de kan diskutere miljøreglerne i stedet for at stille sig uden for forhandlingerne.