Mere strøm på vej til el-biler

Vejdirektoratet åbner inden længe nye ladestandere til el-biler på 10 rastepladser rundt omkring i Danmark

Ti nye ladestandere er på vej til de danske motorveje, heraf kommer fire af dem til at stå i landsdelen ved Silkeborgmotorvejen og Midtjyske Motorvej, det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

De nye standere skal supplere et netværk af ladestandere, der allerede er opstillet 23 steder langs motorvejene. Med de nye ladestandere bliver mulighederne for opladning af el-biler på rastepladserne altså markant udbygget til glæde for ejerne af disse køretøjer.  

- Åbningen af de nye ladestandere gør det endnu nemmere for folk med el-biler at bevæge sig rundt i Danmark på lange ture, og det er samtidig en udmøntning af vores løbende bestræbelser på at skabe de bedst mulige forhold for trafikanterne på det overordnede vejnet, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.  

Vejdirektoratet stiller arealerne på rastepladserne til rådighed via udbud. Her får private virksomheder mulighed for at byde ind på at etablere en forretning på de lokaliteter, som de anser som egnet til kommerciel drift af el-lastanderne.  

De nye ladestandere bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark A/S, der netop har vundet et udbud, som Vejdirektoratet har gennemført.
De skal stå klar sidst på efteråret og vil kunne betjene alle de gængse typer af el-biler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.