Mere kritik af Venstre

Nu skælder også landmænd ud over, at Venstre står for stjelt i energiforhandlinger.

Gylletank2.jpg

Venstres stritten imod i de igangværende energiforhandlinger på Christiansborg møder nu igen kritik i egne rækker.

For 14 dage siden beskyldte Venstre-borgmestre partikollegerne i Folketinget for ikke at være kompromissøgende nok - nu siger landbruget det samme:

- Jeg vil gerne sende en appel om, at vi skal have et bredt forlig. Den der grønne omstilling skulle landbruget gerne være en del af, siger Morten Johannes Yde, formand for LandboThy.

Handler om arbejdspladser

For landbruget er det kommende energiforlig af stor betydning. Lige nu bliver der satset hårdt på bioenergi, og her forventer landbruget mange nye arbejdspladser.

- Hvis der er et forretningsområde, vi kan samle op der, og vi kan bevare nogle arbejdspladser og skabe nogle nye arbejdspladser her ude i Vestjylland. Der ligger et kæmpe potentiale, siger landboformanden.

Smalt forlig med Enhedslisten

Hvis Venstre ikke kommer med i energiforliget, ender det med et smalt forlig med Enhedslisten, der ikke vil støtte landbrugets satsning på bioenergi. Derfor forsøger landbruget at få Venstre tilbage i energikampen igen.

Når Venstre tøver, skyldes det udsigten til øgede afgifter.

- Naturligvis vil vi gerne være med. Det kræver bare, at der er balance mellem det vi får og den pris, som danskerne jo skal betale. Og som vi har set det i regeringens udspil ind til nu, så er det en meget høj pris og meget store stigninger på for eksempel varmeregningen, som vi vil komme til at se, og det synes vi ikke er rimeligt, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

1:47
Landbruget lægger nu også pres på Venstre, for at partiet skal gå med i et nyt energiforlig. Dermed følger landbruget lige i hælene på flere markante venstreborgmestre.