Mercantec vil uddanne Apple-datateknikere

Som den første skole i Danmark vil Mercantec i Viborg uddanne Apple-datateknikere.

Mercantec har lavet en samarbejdsaftale med IT-giganten Apple.
Mercantec har lavet en samarbejdsaftale med IT-giganten Apple.

Uddannelsesinstitutionen Mercantec i Viborg har allieret sig med IT-giganten Apple. I samarbejde med Apple skal skolen udvikle nye gymnasiale studieretninger og starte en ny uddannelse for kommende Apple-datateknikere. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Mercantec har været i kontakt med Apple i flere måneder, og nu er der altså blevet lavet en aftale.

- Fokus for os er at give vores elever de bedste muligheder for at dygtiggøre sig. Apple er en dynamisk og innovativ virksomhed, som er kendt for at have et højt uddannelsesniveau. Apple er konstant i udvikling både teknisk, forretningsmæssigt og erhvervsmæssigt, så det er en stor gevinst for vores elever, at de som de første herhjemme får chancen for at dygtiggøre sig med Apple som fokus, siger Mercantec-direktør Kirsten Holmgaard.

Nyt gymnasium til byen

Årsagen til Apples valg af by og skole kan måske findes hos det kommende gymnasium i Viborg. Det nye gymnasium kommer nemlig til at være skole for 1100 elever.

- Det er mange år siden, der sidst er blevet bygget et nyt gymnasium herhjemme. Det sker stort set aldrig. Apple er en virksomhed, som går meget målrettet efter succes, og det er mulighederne rige for, med de vilkår vi kan tilbyde dem. Så det er selvfølgelig en unik mulighed, også for Apple, siger Bo Lykke Fredsgaard, der er rektor for Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium og kommende rektor for det nye gymnasium.

At Mercantec nu har lavet en aftale med Apple, kan også blive en fordel for virksomhederne, Mecantec samarbejder med. De har nemlig længe efterspurgt programmører med viden om Apple-produkter.

- Nu får vi muligheden for at sende elever ud i virksomhederne, som har specialiseret sig i Apple, og det er en kæmpe fordel både for dem og for virksomhederne, siger John Hansen, som er uddannelseschef på Mercantecs teknologiske videnscenter.