Mercantec-bygningerne til salg: Viborg vil bygge ny skole

Oprindeligt var det meningen, at eleverne fra to skoler skulle flyttes over i de gamle handelsskolebygninger i Viborg, men den plan er nu skrottet.

Torsten Nielsen

Da Viborg Kommune købte Mercantec-bygningerne i Viborg, var planen, at de skulle hose eleverne fra både Overlund Skole og Rosenvængets Skole. Selvom budgetseminaret endnu ikke er færdigt står det dog klart, at det ikke kommer til at ske. Nyheden blev først rapporteret af Viborg Stifts Folkeblad. 

Overfor TV MIDTVEST bekræfter Viborgs 2. borgmester, Per Møller Jensen fra Socialdemokraterne, at det kommer til at blive en anden løsning. 

- Resultatet er i hvert fald, at der er bred enighed om, at vi ikke etablerer det skoleprojekt, som oprindeligt var tiltænkt, siger han til TV MIDTVEST. 

Viborgs borgmester, Torsten Nielsen fra Konservative, er på trods af, at der ikke er et godkendt budgetforlig endnu, enig i, at Vinkelvej-skolen ikke bliver til realitet. 

- Vi har ikke indgået et budgetforlig endnu, men der er meget, der peger i retning af, at vi bygger en ny skole i Overlund, tilføjer han til TV MIDTVEST. 

Dyrere end forventet

Grunden til, at det ikke er de bygninger, der skal huse en ny skole, er, at det ville blive for dyrt, samtidig med, at det ville være en lappeløsning. 

- Det økonomiske overslag for at realisere skolen på Vinkelvej, der sagde tallene, at prisen var markant højere end det oprindeligt var budgetteret med, siger Per Møller Jensen. 

Hvis man så valgte at gøre det alligevel, så mener borgmesteren, at man ville skulle bygge nyt meget hurtigt alligevel. 

- Vi må nok sige på den tid, der er gået, at der er sket en udvikling i Viborg by, som vi ikke havde set komme, da vi købte bygningerne. Vi ville ret hurtigt komme i en situation, hvor vi, hvis vi bygger om, så vil vi skulle bygge ny skole igen, siger Torsten Nielsen. 

Langtidssikker løsning

Nu hvor det viser sig, at løsningen med Mercantec-bygningerne ikke er holdbar, så er planen at sælge de bygninger igen, og i stedet bygge nyt. Og der er allerede interesserede købere, der har vist sig. 

- Jeg er bekendt med, at der er interesserede i at købe bygningerne, siger Per Møller Jensen. 

Frygten som nogen har ved, at bygningerne skal sælges, er, at Viborg Kommune skulle tabe penge på salget. Det vil begge politikere dog gerne mane til jorden. 

- Vi regner i hvert fald ikke med at tabe på bygningerne, siger Torsten Nielsen til TV MIDTVEST. 

Nu betyder det dog, at der skal udbedres nogle mindre mangler på Overlund Skole, så den kan fungere indtil den nye skole står færdig. Forventningen er, at den nye skole kan stå klar i starten af 2020'erne, og så vil alle eleverne være samlet på én skole i stedet for to.