Mentaltræning: Nu som podcast

Kendte sports-profiler deler ud af viden om mentaltræning

Ulrik Wilbek deler nu sine erfaringer om mental-træning via podcast
Ulrik Wilbek deler nu sine erfaringer om mental-træning via podcast

Mental-træning i idrættens verden bør være en lige så integreret del af udviklingen af atleter, som fysisk og teknisk træning.

Med det udgangspunkt udgiver mental-træner Carsten Oldengaard fra Lind ved Herning nu en stribe podcast, hvor kendte sports-profiler deler deres viden og erfaring på området.

- Forhåbentlig kan vi på den måde sætte nogle tanker i gang hos sportsudøvere, trænere og sportschefer om, hvad de skal være opmærksomme på i forbindelse med udvikling, mentaltræning og præstationer, siger Carsten Oldengaard om projektet.

Den første podcast er med den tidligere landstræner og sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek fra Viborg. Som den mest vindende træner nogensinde i dansk håndbold, tager han fat på temaet "Fra talent til verdensklasse".

Blandt andet vil han fortælle om, hvor meget den mentale træning skal fylde i jagten på at blive verdensklasse-atlet.

Den tidligere superligatræner i Hobro og Esbjerg, Jonas Dal, er også en af podcast-gæsterne. Han træner fremover Kjellerups mandskab i fodboldens 2. divison, og vil blandt andet dele sin viden om team-udvikling og mandskabspleje og trænerens rolle i den forbindelse.

Den professionelle fodboldspiller, Pernille Harder, er ligeledes gæst i podcast-studiet. Hun har netop vundet det tyske mesterskab og pokalfinalen med Wolfsburg, og er samtidig anfører på det danske landshold der spiller EM i Holland her til sommer. Temaet i hendes podcast er "Jagten på at blive verdens bedste fodboldspiller".

Den første podcast med Ulrik Wilbek har premiere i dag, og kan findes via bloggen her.