Mentalerklæring: Heilmann er sindssyg

En mentalerklæring af den drabssigtede Kristian Heilmann viser nu, at han er sindssyg. Det oplyser Statsadvokaten. Dermed er han ikke egnet til en almindelig fængselsstraf.

Siden den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen blev dræbt i februar i år, har den 39-årige Kristian Heilmann været varetægtsfængslet i surrogat på retspsykiatrisk afdeling i Risskov, sigtet for drab og voldtægt. Her er der blevet udarbejdet en mentalerklæring af ham, og det er den, der nu er kommet svar på.

I mentalerklæringen konkluderes det, at han er sindssyg, og dermed ikke er egnet til almindelig fængselsstraf. Det oplyser statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen.

Kristian Heilmann har indrømmet, at det var ham, der slog Judy Meiniche Simonsen ihjel, men han nægter at have voldtaget hende.

Kan ende i behandling igen

Da Kristian Heilmann har tilstået drabet, er det op til retten at afgøre, om han skal idømmes en behandlingsdom eller en forvaringsdom.

Kristian Heilmann er tidligere idømt to behandlingsdomme. Her blev han indlagt på retspsykiatrisk afdeling, men blev senere udskrevet til ambulant behandling på bostedet Blåkærgård i Viborg. Hvis retten denne gang dømmer ham til en behandlingsdom, så kan han ende på et socialpsykiatrisk bosted igen.

Hvis Kristian Heilmann idømmes en forvaringsdom, er det kun retten, der kan få ham udskrevet igen.

Mentalerklæringen er nu sendt til Retslægerådet, som skal vurdere, om de er enige i erklæringens konklusioner. Statsadvokaten har endnu ikke udarbejdet det endelige anklageskrift.