Meningsmåling: Dødt løb i Holstebro

En ny meningsmåling foretaget for Dagbladet Holstebro-Struer viser fremgang til både Venstre og Socialdemokraterne i Holstebro Kommune.

Alt tyder på dødt løb mellem den siddende borgmester socialdemokraten HC Østerby og Venstres udfordrer Ulla Tørnæs ved kommunalvalget i Holstebro Kommune den 19. november.

En ny meningsmåling, som TNS Gallup har lavet for Dagbladet Holstebro Struer, viser, at Socialdemokraterne står til at gå fra otte til 11 mandater - og at Venstre går fra otte til 12.

Der er 27 medlemmer af byrådet i Holstebro Kommune, og for at blive borgmester skal en af de to kandidater altså sikre sig opbakning fra 14 mandater.

Præsidentvalg

Kommunalvalget i Holstebro er fra flere sider blevet udlagt som et præsidentvalg, og det kan være forklaringen på fremgangen til de to store partier.

Dagbladets meningsmåling spår også, at Dansk Folkeparti får to mandater mod tre i det nuværende byråd, SF står til at gå fra tre til et mandat, og så bliver Enhedslisten for første gang repræsenteret med et enkelt mandat.

Ifølge den nye måling vil hverken Radikale (to mandater i det nuværende byråd) , Konservative (tre), Retsforbundet, Liberal Alliance, Kristendemokraterne eller Demokraterne opnå valg - men målingen, der bygger på svar fra 509 personer, skal tages med et vist forbehold. Der kan for eksempel være geografiske forskelle, der ikke er taget højde for.

Det er også værd at notere sig, at hver tredje vælger endnu ikke har besluttet sig for, hvor krydset skal sættes.

02:14 Luk video