Menighedsråd skal igen stå skoleret

Ringkøbing menighedsråd skal nu igen besvare kritiske spørgsmål fra menigheden efter langstrakt sag om nedlagt musikskole.

Sognehus_0.jpg

Det er efterhånden lidt af en langstrakt sag, der har udspillet sig om den nedlagte musikskole i Ringkøbing. Nu skal menighedsrådet for tredje gang svare på spørgsmål om musikskolen og sognehusbyggeriet. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

47 medlemmer af menigheden har skrevet under på et krav om at holde menighedsmøde. Ifølge folkekirkelovgivningen skal mødet holdes, hvis mindst 25 sognebørn har skrevet under. Det tal er altså for længst oversteget.

Menigheden vil blandt andet havde svar på, hvorfor den gamle musikskole skulle nedrives, inden man kendte licitationsresultatet. På den måde mistede man muligheden for at renovere den oprindelige bygning.

Det vides endnu ikke, hvornår mødet skal afholdes.

Lige nu er der et stort hul i jorden, hvor det nye sognehus skal bygges. Der er endnu ikke sat i gang på grund af økonomiske problemer - se indslaget fra 22. oktober her:

2:09
Byggeriet af et nyt sognehus i Ringkøbing er sat i bero. Menighedsrådet mangler 3,5 millioner kroner. I stedet for et nyt sognehus er der nu kun et stort hul.

For to måneder siden lavede vi et længere baggrundsindslag om striden. Se det her:

9:30
Ringkøbing er centrum for en bitter strid om beskyttelse eller benyttelse af husene i den gamle midtby.