Mekaniker: Regeringens målsætning om elbiler er urealistisk

Bilmekanikerne er endnu ikke klar til at reparere elbiler i fremtiden. Men det bliver de.

Mekaniker Claus Bøgelund Kragh synes, det er urealistisk, hvis han skal være klar til at kunne håndtere en masse elbiler allerede om tolv år.
Mekaniker Claus Bøgelund Kragh synes, det er urealistisk, hvis han skal være klar til at kunne håndtere en masse elbiler allerede om tolv år.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Står det til regeringen, så skal de fleste af os skifte benzin- eller dieselbilen ud med de grønnere el-biler. Men det er ikke bare ligetil, sige en mekaniker fra Skjern.

- Jeg tænker, det er meget snart, så jeg synes, det er lidt urealistisk, siger Claus Bøgelund Kragh, der er mekaniker i Skjern.

Han har, som de fleste andre mekanikere, ikke mærket meget til de omkring 9000 elbiler, der er i Danmark.

- Vi laver ikke elbiler for nogen kunder, siger Claus Bøgelund Kragh.

Selvom han ikke ved noget om elbiler, så er han klar til at efteruddanne sig, for at følge med udviklingen. Men han mangler at se en klar tendens mod elbiler, før han tror på, at de om tolv år fylder på værkstedet.

Regeringen præsenterede i dag deres fulde klimaudspil. De udvider ambition om stop for salg af diesel og benzinbiler i 2030 til også at gælde taxaer og bybusser og det allerede fra 2025.

3:23
 

Mekanikeruddannelserne er klar til udviklingen

På mekanikeruddannelsen i Skjern har de gennem otte år løbende udvidet elevernes undervisning i en fremtid med el og brintbiler. Og på uddannelsen hilser de elbilerne velkommen.

- Det kommer ligeså stille, og vi er klar på det, så vi har lyst til det. Og vi kan også se, at det bliver en ny og spændende udvikling, vi kommer imod, siger Kenneth Brændgaard, der er faglærer og mekaniker på Skjern Tekniske Skole.

Selvom de fleste af hans elever elsker hurtige biler, der dufter af benzin, så er han sikker på, at eleverne skal gøre sig klar til forandring.

- Det er måske en anden type mekaniker, vi uddanner om 15 år, end vi gør nu, siger Kenneth Brændgaard.

Regeringen afsætter i deres klimaudspil også 80 millioner kroner til flere ladestandere til elbiler.