Mekaniker fra Kjellerup høster medalje til VM

Landbrugsmaskinmekaniker Søren Lykke Døssing fra Kjellerup har vundet bronze til WorldSkills i Abu Dhabi.

Søren Lykke Døssing fra Kjellerup har vundet bronze i kategorien for landbrugsmaskinmekanikere.
Søren Lykke Døssing fra Kjellerup har vundet bronze i kategorien for landbrugsmaskinmekanikere.
Foto: SkillsDenmark

En bronzemedalje og fire ”Medaillons for Excellence” blev det til for de midt- og vestjyske deltagere til det netop afsluttede WorldSkills 2017 i AbuDhabi. Dermed står de lokale deltagere for præcis halvdelen af de danske placeringer til konkurrencen.

- At 10 af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen i en pressemeddelelse.

Bedst gik det for landbrugsmaskinmekaniker Søren Lykke Døssing fra Kjellerup og kok Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads, som begge hentede en bronzemedalje hjem. 22-årige Søren Lykke Døssing er uddannet fra Erhvervsskolerne Års og har været i lære hos Grundvad Maskinhandel i Viborg, hvor han fortsat arbejder.

”Medaillon for Excellence” gik til:

  • Autolakerer Mads Pallisgaard Holm, Thisted, 21 år. 3N Lakering i Thisted, Silkeborg Tekniske Skole. Vinder af DM i Skills 2017.

  • Bager Lasse Nørup Bentsen, Herning, 19 år. Skolegades Bageri, Herning/Uddannelsescenter Holstebro.

  • Tjener Emma Hoff Hjorth, Aarhus, 21 år. Nordisk Spisehus, Aarhus/Teknisk Skole Silkeborg. DM-vinder 2017.
  • Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup, 22 år. VW Herning/ Teknisk Skole Silkeborg. DM-vinder 2017, vinder af NM 2016.
 2016.

  • Bygningsmaler Rebekka Guldbrand Vedstesen, Ansager, 22 år. Malermester Kurt Skovdal, Tistrup/ Rybners. DM-vinder 2016 og 2017.

  • Bygningssnedker Frederik Riber, Haslev, 20 år. Tømrermester Madsen, Præstø/Roskilde Tekniske Skole. DM-vinder 2016 og 2017, bronzevinder EuroSkills 2016.

  • Flisemurer Frederik Nielsen, 22 år, Aalborg. Jorton Aalborg/TECHCOLLEGE DM-vinder 2016 og 2017.
 
  • Tømrer Jesper Sonne Nørgaard, Skørping, 21 år. Byggefirmaet Westenholz, Horsens/ TECHCOLLEGE. DM-vinder 2017.