Et år efter valget for unge politikere: - Meget lærerigt

Vi tager temperaturen på to meget unge politikere, der blev valgt ind for første gang sidste år

Benjamin Morthorst (tv.) og Thomas Østergaard (th.)
Benjamin Morthorst (tv.) og Thomas Østergaard (th.)
Foto: Nicolaj Madsen, TV MIDTVEST

Tårerne pressede sig på og hele familien fik kram, som de nok kunne mærke i flere dage efter, da Thomas Østergaard blev valgt ind i byrådet for Venstre i Ikast-Brande kommune sidste år.

Det var første gang Thomas Østergaard var stemmeberettiget, og det kronede han altså med et valg til byrådet. Det samme gjorde Benjamin Morthorst, der blev valgt ind for Kristendemokraterne i Ringkøbing-Skjern.

Nu har de så haft et års tid til at vænne sig til at være byrådsmedlem.

- Det har været meget hårdt og meget, meget lærerigt. Man har fået enorm meget erfaring på virkelig kort tid, siger Thomas Østergaard, der arbejder som pædagogmedhjælper.

- Jeg synes, gratis psykologhjælp og nogle kristne værdier er vigtige, men det har egentlig overrasket mig, hvor stort et område, kommunen egentlig er, siger Benjamin Morthorst.

Læringskurven har været stejl for de to unge byrådsmedlemmer, der nu har tre år tilbage af deres byrådsperiode.

2:15
 

Mødet med virkeligheden

For dem begge venter der endnu flere store beslutninger, selvom det kan være svært, når man pludselig møder virkeligheden.

- Pludselig skal man stå ansigt til ansigt overfor nogen, som er utilfredse eller vil takke en. Det skal man lige vænne sig til, siger Thomas Østergaard.

Benjamin Morthorst arbejder ud fra et kristent livssyn, og det har da også givet udfordringer i løbet af det første år.

- Det er udfordrende, når min ideologi eller mine kristne værdier ikke rigtig har et svar på, hvad jeg skal mene. Det kan eksempelvis handle om nogle højhuse – skal de bygges, eller skal de ikke bygges, siger han.

Thomas Østergaard fik 313 personlige stemmer ved valget, mens Benjamin Morthorst fik 100.