For meget druk blandt Thisteds unge

Børn helt ned til 7. klasse i Thisted Kommune drikker så meget, at der nu bliver sendt et bekymringsbrev ud til forældrene.

Thisted Kommunes SSP-afdeling er nu så bekymrede for de unges drukvaner, at de har sendt et brev ud til 1200 forældre i Thisted Kommune, som har børn i 6. - 9. klasse.

 - En til udpumpning er en for meget. Derfor har vi nu sendt brevet ud til forældrene, fortæller forebyggelsesmedarbejder Lejf Brogaard, Thisted Kommune.

Det var en episode, hvor en pige i syvende klasse endte til udpumpning på sygehuset, som fik Lejf Brogaard til at tage initiativ til brevet.

Vil tage det i opløbet

De unge i Thisted Kommune mødes blandt andet til fest og druk på Søbadet i Thisted.

 - Jeg vil gerne have at forældrene ved det, som vi ved. Dermed kan forældrene og de unge lave aftaler omkring alkohol, siger Lejf Brogaard.

Og initiativet vækker begejstring hos både forældre og elever.

 - Det er rart, at der er nogen, der tager hånd, om de eventuelle problemstillinger, der er. Problemstillinger som vi måske ikke har kendskab til, siger forældre Karl Frederik Bøtker

 - Jeg synes, at der burde være mere bekymring hos forældrene, for der er meget alkohol, stoffer og hash derude, siger Hans Jarl Madsen fra 7.c på Sjørring Skole.

Problemet med druk blandt de unge har eksisteret i flere år.

Hør forebyggelseskonsulent Lejf Brogaard fortælle om indsatsen her:

02:22 Luk video

02:00 Luk video