Megastor mælkebedrift går konkurs

Danske Anddelskassers Bank med hovedsæde i Hammershøj erklærer mega mælkebedrift konkurs.

20160314-184700-a_36mb.jpg
Foto: Michael Bothager Scanpix

13 gårde, 2.000 stk. kvæg og en gæld på 135 millioner kroner. Sådan beskrives kvægbedriften I/S Mathiesen fra Grimstrup ved Esbjerg. Ifølge JydskeVestkysten er både bedriften og familien bag bedriften erklæret konkurs af Hammershøj-banken Danske Andelskassers Bank, det skriver avisen fredag.  Læs hele historien her

- Man må sige, at der her er tale om en megastor bedrift, og vi er fortsat ved at skabe os et overblik, siger kurator, advokat Flemming Jensen fra Herning til avisen.

Bag bedriften stod far og søn Allan og Henrik Mathiesen. Sammen har de over en årrække arbejdet en relativt lille bedrift op til megabedriften, som nu er erklæret konkurs. 

- Banken ville ikke blive ved med at tabe penge. Det er ingen hemmelighed, at bedriften har døjet med problemer med mælkens kvalitet (for høje celletal, red.), og grundlæggende har man tjent for lidt. Efter min vurdering var der kun én løsning, nemlig konkurs, siger Flemming Jensen.

Hvor stort et tab banken ender med er endnu uvist. Ifølge Flemming Jensen skal simple kreditorer ikke gøre sig de store forhåbninger om dividende efter banken og realkreditten har taget deres.  

Kurator, Flemming Jensen, fastholder driften med de ansatte og vil nu forsøge at sælge så meget som muligt på en gang, siger han til JydskeVestkysten.