Medvind for fiskerne i Nordsøen

Omsætningen er stigende i fiskeriet. Især i Nordsøen ser det lyst ud, hvor omsætningen er steget med 24 procent siden sidste år.

19Fisk.jpg

Det er ikke altid, at de danske fiskere har hænderne over hovedet – men det har de nu. Fiskeriet har medvind, og omsætningen er stigende. Det skriver Fiskeri Tidende. Ifølge deres tal, de har trukket fra NaturErhvervstyrelsens Landingsregister, er omsætningen siden sidste år steget med 24 procent for fiskerne i Nordsøen.

Det er især fangsten af spisefisk, der, på grund af større kvoter og ikke mindst bedre priser, er med til at øge omsætningen.

- Her på konsumkajen i Thyborøn er der smil på læben. Der er bestemt grund til optimisme. Vi har set en tendens på stigende kvoter de sidste tre-fem år, siger Tamme Bolt, der er skipper i Thyborøn.

Den gennemsnitlige kilopris på konsumfisk er steget fra 8,24 kroner sidste år til 9,90 kroner i år.

Industrien halter efter

Det går ikke ligeså godt for industrifiskeriet, som det gør for konsumfiskeriet. Det skyldes i højt grad, at der ikke er blevet fanget nær så mange tobis som sidste år. Sidste år blev der fanget knap 500.000 tons, mens der i år kun er fanget knap 300.000 tons. Prisen på tobis er dog til fiskernes store glæde steget fra 1,69 kroner pr. kilo til 2,06 kroner.