Medier: Herning skal afholde Eurovision 2014

Både landets aviser og de sociale medier peger på Herning som absolut favorit til at afvikle det prestigefyldte Eurovision 2014 efter Danmark i aftes vandt i Sverige.

Boxen_aften.jpg

Bliver det Herning eller København? Det spørgsmål stiller flere landsdækkende aviser i dag, efter at Danmark sent i aftes sikrede sig sejren ved det europæiske melodi grand prix i Malmø.

Berlingskes musikredaktør er slet ikke i tvivl. Boxen i Herning er klart at foretrække:

- Danmarks bedste store arena til den slags shows ligger i dag i Herning, der med Jyske Bank Boxen bør være stedet for næste års Europæiske Melodi Grand Prix. Det bør slet ikke være til diskussion - Grand Prix’et skal til heden, skriver Lars Rix på BT.dk.

Musikredaktøren stiller dog spørgsmål ved, om Herning og omegn har den fornødne hotel kapacitet til et arrangement af så store dimenssioner. Hotelkapaciteten er et af de centrale punkter for European Broadcasting Union (EBU).

Også Ekstra Bladet peger på det Midt- og Vestjyske som hjemsted for verdens største musikbegivenhed næste år. Allermest fordi Parken ikke egner sig, skriver avisen.

- I 2000 skaffede Brødrende Olsen det store europæiske grand prix til Danmark, og det foregik i Parken i København. Men dengang var Boxen i Herning ikke bygget - og dengang var lyden i Parken ikke blevet heglet ned gang på gang", skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside og hentyder til de mange koncerter i Parken, hvor lydforholene har været massivt kritiseret.

På ekstrabladet.dk kan brugerne desuden stemme om de helst ser Boxen eller Parken som arena for næste års melodi grand prix. Søndag formiddag havde 53 procent stemt på Boxen og kun 36 procent på Parken.

På twitter blev ordet "Herning" og "Boxen" også brugt flittigt i de tidlige morgentimer. Flere hundrede tweets pegede på Herning og Boxen som det oplagte valg.

- JAAAAA!!! Så skal vi fandme til Eurovision song Contest i Herning næste år #escdk # jyskebankboxen, skriver Sofie Bock på twitter.

- Congrats Denmark! Herning 2014!, skriver Craig McClintock

Hernings borgmester, Lars Krarup, har allerede bekræftet, at byen vil lægge billet ind på at lægge grund til næste års Eurovision.