Mediehistorie koster dyrt

Restauranter i København vil ikke længere bruge muslinger fra Limfjorden, efter en række medier rapporterede om svinevirus i muslingerne. En ekspert kalder virussen uskadelig.

Det koster nu dyrt ved Limfjorden, at flere medier i weekenden rapporterede om svinevirus blandt muslingerne i fjorden. For selvom en ekspert kalder sygdommen for uskadelig, har flere restauranter i København afbestilt deres muslinger.

- Det kan blive ganske alvorligt. Det kan tvinge os helt i knæ, når der sker sådan noget her, siger Viggo Kjølhede, der er formand for Muslingeerhvervet.

Ingen risiko

Artiklerne bygger på en Phd-afhandling af Jesper Schack Krog fra DTU Veterinærinstituttet, og reaktionen fra restauranterne overrasker ikke Viggo Kjølhede.

-Jamen jeg bliver kontaktet dagligt af folk der spørger til det her, og ikke tør spise det. Så den rammer hårdt, den rammer rigtig hårdt.

Men nu forsøger en forsker at mane til besindighed.

- Der er ingen risiko ved at spise muslingerne på baggrund af dette fund, og det er synd, hvis det opfattes sådan, lyder det fra Anna Charlotte Schultz til Fiskeri Tidende. Anna Charlotte Schultz er specialist i netop virus og muslinger, og var vejleder på PhD-afhandlingen.