Medie: Sviatchenko skifter til Celtic

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko skifter til Celtic og får endelig lov til at afprøve talentet uden for Danmark.

Erik Sviatchenko vinker farvel

Erik Sviatchenko har i lang tid haft en drøm om at komme til udlandet, og nu er drømmen tæt på at blive til virkelighed. Ifølge BTs oplysninger skifter han til skotske Celtic, hvor han forventes præsenteret denne weekend og muligvis allerede i dag, lørdag, når han har gennemgået lægetjekket.

Dermed bliver den stærke midterforsvarer belønnet for et forrygende fodboldår. Men skiftet til Celtic betyder også, at FC Midtjylland ikke får et af deres stærkeste kort med i de to Europa League-kampe mod Manchester United. Det har også spillet ind i Sviatchenkos beslutning om, hvorvidt han skulle blive i Herning. Det fortalte han til BT for en uge siden.

- Det (Manchester United-kampene, red.) gør, at jeg tænker mig om en ekstra gang. Men jeg har det også sådan, at der er ting, der er større. Blandt andet en karriere, der varer i 10 år og ikke bare i to kampe. De her kampe mod United er gigantiske for alle - også for mig. Men nogle gange er man nødt til at se længere frem, og skulle der komme et tilbud, der er attraktivt, tror jeg, det er mere spændende, sagde Erik Sviatchenko dengang til BT.

Nu er det attraktive tilbud altså kommet både for FC Midtjylland og Erik Sviatchenko. I sommer var det tæt på, da Norwich i de allersidste timer bød på Sviatchenko, men dengang blev det ikke til noget.

Celtic, hvor norske Ronny Deila regerer på sidelinjen, fører den skotske Premiership med tre point ned til Aberdeen og har en kamp i hånden. Europa er overstået for den skotske storklub, der også var at finde i Europa Leagues gruppespil. Men her var Molde, Fenerbahce og Ajax uoverkommelige modstandere.

24-årige Erik Sviatchenko har spillet 13 af FC Midtjyllands superligakampe i efteråret.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger er der tale om en fireårig kontrakt med den skotske storklub. Erik Sviatchenko skal dog først lige bestå lægetjekket, der gennemføres lørdag eftermiddag.

Her under kan du se eller gense portrættet af Erik Sviatchenko og hans far Sergej Sviatchenko.

14:34
Kunstneren Sergei Sviatchenko og fodboldspilleren Erik Sviatchenko er far og søn. Men udover blodet har de en række fælles træk.