Medie: Sigtet mand er tidligere dømt for voldtægt

Ifølge Ekstra Bladet er den 34-årige mand, der er sigtet for at have voldtaget en niårig pige, tidligere dømt for voldtægt af et barn på Djursland.

Politiets teknikere lavede torsdag og fredag undersøgelser ved Legind Sø på Mors. Politiet har senere kædet dem sammen med voldtægten af en niårig pige. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Den 34-årige mand, der lørdag er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for frihedsberøvelse og fuldbyrdet voldtægt af en niårig pige, er tidligere dømt for voldtægt af en pige på Djursland. Det skriver Ekstra Bladet.  

Ifølge mediet er manden også tidligere dømt for forsøg på samleje med mindreårige piger. 

Læs også Nægter voldtægt af niårig pige: Fængslet i fire uger

Kort efter varetægtsfængslingen af den 34-årige mand spurgte TV MIDTVESTs reporter anklageren, om den sigtede er tidligere dømt for sexforbrydelser. 

Er han tidligere dømt for noget i forbindelse med sædelighedsforbrydelser?

- Jeg kan sige så meget, at når retten skal træffe beslutning, om de varetægtsfængsler, så skal de også kigge på, om betingelserne for at fængsle ham er opfyldt, og der er han (dommeren red.) kommet ind på det, der hedder gentagelsesrisiko. Det vil sige, at retten har fundet, at hvis han blev løsladt i dag, så var der en risiko for, at han vil gå ud og begå ny kriminalitet af samme karakter over for andre, og det kan tit være fordi, at man er tidligere straffet, eller hvis der er nogle andre ting, der gør sig gældende, siger anklager Iben Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi,  

Hun vil ikke uddybe nærmere og henviser til, at retsmødet var lukket for offentligheden. 

Anklager: Yderst alvorlig sag

Iben Bøttker fortæller, at politiet tager sagen dybt alvorligt, og at de er klar over, at sagen har stor bevågenhed fra især lokalsamfundet ved Vinderup.

- Det er jo noget af det, der virkelig gør, at folk kigger på deres lokalsamfund; er det noget jeg kan risikere som mor og far, at mit barn bliver udsat for noget tilsvarende. Så det er klart, at det er noget, der har den allerstørste bevågenhed inden for politiet. Det er noget, vi tager meget meget alvorligt og gør vores allerbedste for at opklare, fastslår hun. 

Læs også Sagen fra Legind Sø: Mand anholdt for voldtægt af niårig

Torsdag og fredag var kriminalteknikere i aktion ved et pumpehus ved Legind Sø på Mors som et led i efterforskningen. Hvilken rolle pumpehuset spiller i sagen, er endnu ukendt. Politiet skriver i en pressemeddelelse, at overgrebet skete på et uidentificeret gerningssted.

Den 34-årige valgte ikke at kære varetægtsfængslingen til landsretten.

Læs også Videoafhøring førte til efterforskning af voldtægt af niårig

02:00

Politiinspektør Hans Roost forholder sig i dette interview til voldtægtssagen.

Luk video