Medie: Pape klar til at droppe politiskole i Herning

Justitsminister Søren Pape Poulsen er klar til at droppe Herning som hjemsted for ny politiskole. Det oplyser DR.

Søren Pape Poulsen
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

 Efter måneders nervekrig er regeringen nu klar til at bøje sig i beslutningen om at placere den nye politiskole i Herning - men fastholder, at der uanset placering stadig skal være tale om nybyggeri:
    
- Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Dermed åbner justitsministeren op for anden placering end Herning. Søren Pape Poulsen siger til DR, at han nu vil invitere Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne til et møde mandag, hvor de kan diskutere anden placering.

- Det skal ikke være geografi, der står i vejen for en ny politiskole, siger Pape til DR.
    
Balladen om den kommende politiskole i Vestdanmark tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.
    
Og at der skulle være tale om et nybyggeri. Det fik dengang Hernings Venstre-borgmester Lars Krarup til at juble:
    
- Jeg er selvfølgelig enormt glad og tilfreds og lettet. Det er efterhånden to års arbejde, der har været med at få flyttet skolen ud i det jyske, sagde han.
    
Herning-borgmesteren jublede dog ifølge Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for tidligt.
    
Partierne så nemlig ingen grund til at bygge nye lokaler til skolen i Vestdanmark, når en lang række kommuner allerede havde budt ind med eksisterende bygninger:
    
- Det, vi fokuserer på, er jo, om vi kan komme hurtigere i gang, hvis vi vælger noget eksisterende byggeri, lød det fra Dansk Folkepartis Partileder Kristian Thulesen Dahl.
    
Og da den nye trekløverregering - nu med den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen - i begyndelsen af december på et forhandlingsmøde alligevel forsøgte at trumfe igennem, at der skulle findes ekstra midler til en nybygget politiskole i Herning, var meldingen stadig den samme fra de to partier:
    
- Der kom ikke noget frem i dag, der entydigt slår fast, at det er nødvendigt med nybyggeri for at kunne uddanne dygtige betjente, lød det fra retsordfører Trine Bramsen (S).
    
Udover Socialdemokratiet og Dansk folkeparti er det de tre regeringspartier, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.
        
- Problemet her har jo været processen. Det har været en lang, lang proces. Nu er jeg justitsminister, og nu skal den her lukkes, og vi skal videre, siger Søren Pape Poulsen til DR.