Medicinsk område i Thisted er styrket

Det næste halve år har Regions Hospital Nordjylland i Thisted sikret sin medicinske afdeling, efter nye læger er kommet til.

Thisted Sygehus

Der har gennem længere tid manglet faste læger til stuegangene på sygehuset i Thisted, fordi det ikke har været muligt at tiltrække nye læger til de stillinger på det medicinske område, hvor der har været efterspørgsel på ny arbejdskraft. Men nu er det lykkes for Regionshospital Nordjylland i Thisted at sammensætte et hold af læger efter en periode, hvor det medicinske område for alvor har været presset, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Vores klare mål er at have en stærk faglig medicinsk afdeling, hvor der er kontinuitet blandt læger. Vi har kanaliseret ressourcer fra hele regionen til at løse udfordringen i Thisted. For vi vil have et fremtidssikret akutsygehus i Thisted, siger koncerndirektør Anne Bukh.

Udviklingen er sket i kølvandet af, at Regionsrådet i slutningen af oktober 2016 gav administrationen til opgave at gennemgå alle hospitalets funktioner for at sikre, at andre afdelinger ikke skulle havne samme situation som den akutte organkirugi, som er lukket i Thisted.

De nye læger er faste overlæger, som det næste halve år skal være med til at opbygge den medicinske afdeling.

Region Nordjylland skriver videre i pressemeddelelsen, at der er andre muligheder i spil for at styrke hospitalet. Her tænker man blandt andet på, om læger fra Regionshospital Nordjylland og Aalborg Universitetshospital kan være interesseret i at rykke til Thisted på delestillinger.

Den første delestilling er faldet på plads fra 1. marts 2017.