Medarbejderne fordobler Arlas produktion

Medarbejderne fordobler Arlas produktion

Arla Mejeriet i Rødkærsbro har oplevet en sand succeshistorie. Medarbejdernes egne ideer har øget produktionen med 50 procent.

For fire år siden besluttede Arla, at medarbejderne skulle tages med på råd for at øge produktiviteten på virksomheden.

De skulle ganske enkelt komme med deres ideer til, hvordan forholdene og arbejdsgangene kunne gøres bedre og mere effektive.

 - Det er rigtig dejligt, at man kan være med til at gøre noget, der påvirker ens arbejdsplads. Man er selv med til at bestemme, hvordan ting skal køre herude på den måde. Det er også rart for os, at alting kører godt, siger mejeriarbejder Benny Ullits.

50 procent højere produktion

Konceptet med medarbejderinddragelse hedder Lean og blev opfundet på Toyotas fabrikker.

Og medarbejdernes ideer til effektiviseringer viser sig nu at være rigtig god.

I 2009 producerede mejeriet i Rødkærsbro 50.000 tons mozzarellaost. I 2013 forventer de at producere 75.000 tons mozzarellaost.

 - Vi laver egentlig 20.000 tons mere pr. år med det samme antal medarbejdere, og det har været en nødvendighed for at bevare konkurrencedygtigheden på markedet, siger mejerichef Jonna Mortensen.

Forsøget med konceptet Lean på Arla startede på mejeriet i Rødkærsbro. Nu er to tredjedele af Arlas mejerier i gang med at effektivisere på baggrund af medarbejdernes ideer.

Mejeriet i Rødkærsbro er det største af Arlas mejerier i Danmark.