Medarbejder hos glasvirksomhed: - Der spares ikke på sikkerheden

Sikkerheden blandt Glassolutions ansatte er vigtigst for Kjellerup-virksomheden, der laver termoruder til vinduesproducenter.

Hos virksomheden Glassolution i Kjellerup er der stor fokus på medarbejdernes sikkerhed.
Hos virksomheden Glassolution i Kjellerup er der stor fokus på medarbejdernes sikkerhed.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Hos virksomheden Glassolutions, der ligger i Kjellerup, er medarbejdernes sikkerhed det vigtigste. Virksomhedens overordnede målsætninger er klar: Nul arbejdsulykker, nul miljøulykker og nul arbejdsbetingede sygdomme.

Målsætninger, som virksomhedens ansatte mærker i deres dagligdag.

- Alt, hvad der har med sikkerhed at gøre, kan vi få. Der bliver aldrig sagt, at det her har vi ikke penge til. Det skal bare være der. Det skal være sådan, at vi kan komme sikkert hjem hver dag, siger Lars Jensen fra Tekniks Support.

8:46
Se indslaget om glasvirksomheden her 

Det er vores adfærd, der kan være farlig

For virksomhedens direktør er der god grund til, at medarbejderne skal have de bedst mulige arbejdsbetingelser.

- Det er jo ikke glasset, der er farligt, det er vores adfærd rundt om glasset, der kan være farligt, siger direktør Jesper H. Rasmussen.

Virksomheden har ligget i Kjellerup siden 1973. Siden dengang har virksomheden levet af at lave termoruder til vinduesproducenter.

- De fleste af vores store industrikunder ligger i Vestjylland, velvidende at mange af byggerierne ligger i storbyerne, siger direktør Jesper H. Rasmussen. 

Glassolutions henter de store stykker råglas op fra Tyskland. På fabrikken i Kjellerup kan kunderne bestille glas, der er mere end 3 meter høje og 6 meter lange. Franske Saint-Gobain købte sig ind i Glassolution i 1976. Bestiller man en termorude igennem Saint-Gobain kan man få glas, der er helt op til 18 meter i længden.

Nødvendigt med rengøring 

Med de enorme stykker glas er det umuligt at undgå, at noget af glasset går i stykker.

- Så må du jo skovle det op, hvis det ligger på gulvet, siger Jørn Dam, der har arbejdet på lageret i 35 år.

Men det er ikke kun på gulvet, at der kan ligge glas. På bordene i skærehallen, bliver glasset knækket som led i produktionen, og det efterlader glasskår.

- Vi har små splinter på bordet. Hvis vi ikke gør rent, får vi en masse ridser. Derfor rengør vi det, fortæller Cezary Janda, der arbejder i skæreafdelingen.