Masoud: Mit liv som asylansøger

Asylansøger, Masoud Nory, fra Asylcenter Holstebro, svarede her til aften på spørgsmål fra seere og læsere om livet som asylansøger.

asylsansøger

Masoud Nory er fra Iran. Han bor sammen med sin kone på asylcentret i Holstebro. Begge er de kommet til Danmark for fire måneder siden. Her til aften har Masoud Nory svaret på spørgmål fra TV MIDTVESTs seere og læsere på Facebook.

 

Mirjam Ikki Arnkiel: 

Håber at du trives og at din familie har det godt ?!

 

Masoud Nory:

Hej Mirjam.  Jeg tænker meget på min mor og far, som er hjemme i Iran. De har det godt - jeg snakker i telefon med dem 2-3 gange om måneden. De risikerer ikke fængsel, som jeg gør, så de har det godt.

 

Det er ikke så slemt at vente, for alternativet er at tage tilbage til Iran, og så bliver man måske sendt i fængsel eller i værste fald dræbt.

 

Mirjam Ikki Arnkiel: 

Det lyder godt med at du kan snakke med dem / farsi er smukt at lytte til og Iransk mad smager godt. Håber at du ser dine forældre igen

Masoud Nory:

Tusind tak!

 

Janni Mikkelsen:

Hej er det svært at få ventetiden på centeret til at gå? Hvad har i af aktiviteter og ting at lave? 

 

Masoud Nory:

Hej Janni . Det er ikke så slemt at vente, for alternativet er at tage tilbage til Iran, og så bliver man måske sendt i fængsel eller i værste fald dræbt. Nogle gange spiller jeg fodbold, og tre gange om ugen går jeg i skole. To gange om ugen er jeg i praktik. Med venlig hilsen Masoud.

 

 

Bent Møller:

Det må være svært at skulle forlade sit land håber alt godt for dig og din familie. Hvad forventer du dig nu her i landet?

 

Masoud Nory:

Jeg håber på hjælp, for jeg er et menneske. Jeg elsker at studere, så jeg håber, at jeg engang kan komme til det her i Danmark. Men mest af alt håber jeg bare på hjælp - jeg forventer ikke andet end det.

 

Rita Poulsen:

Håber på hjælp?

Hvad vil du selv gøre? - her har alle unge en plan, hvad ønsker du af fremtiden? Hvad vil du arbejde med ?

Derefter begynder de på en uddannelse, som  de forventer giver dem muligheder.

Men at sige, jeg er et menneske, jeg håber på hjælp, den går ikke for danske unge, så kom i gang med selv at yde.

 

Masoud Nory:

Hej Rita, Jeg var arkitekt i Iran, men jeg kan ikke bruge den uddannelse i Danmark. Så hvis jeg ikke får lov til at blive her i Danmark, vil jeg kæmpe for at komme på universitetet og læse til arkitekt her. Det er mine ønsker for fremtiden. Hilsen Masoud.

 

Hanne Baltzer:

Hvad drømmer du om?

Jeg behøver ikke mange penge eller et stort hus. Det er ikke kun mig, der skal forsørge familien. I Iran er både manden og kvinden på arbejdsmarkedet.

Masoud Nory:

Jeg håber virkelig, at Danmark siger til mig, at jeg må blive her, så jeg kan få et nyt liv. Et nyt liv er min drøm. Og så håber jeg på frihed og fred i Iran. Jeg drømmer ikke om bil og hus og alle sådan nogle ting, for penge er lige meget  for mig. Jeg vil bare leve i fred og ro med min kone.

 

Rita Poulsen:

Hvordan regner du med at tjene penge til at forsørge familien?

 

Masoud Nory:

Hej Rita. Jeg vil tage en uddannelse og få et arbejde. Men lidt er nok til mig. Jeg behøver ikke mange penge eller et stort hus. Det er ikke kun mig, der skal forsørge familien. I Iran er både manden og kvinden på arbejdsmarkedet –ligesom i Danmark.

Min kone har 12 års erfaring som syerske i Iran, og hun vil også gerne arbejde med tøj her i Danmark, hvis vi får lov til at blive.