Maskinstation oplever færre uheld efter flere blinklys

Nr. Felding Maskinstation har gode erfaringer med flere blinklys på de store køretøjer. Tirsdag er de vært for politi og kolleger, når sikkerhed er i fokus.

Sten Schubert viser, hvordan Nr. Felding Maskinstation har monteret blinklys højere på vognene, så bagfrakommende trafikanter bedre kan se, når de tonstunge maskiner skal dreje. Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

02:43

Siden 2005 har traktorer og mejetærskere været indblandet i 151 alvorlige ulykker. Det har de taget konsekvensen af på maskinstationen i Nørre Felding.

Luk video

Traktorulykker er et stort problem i det midt- og vestjyske. Men i oktober sidste år monterede Nr. Felding Maskinstation flere blinklys højere på deres vogne. Og det, mener de selv, har flyttet noget.

- Vi fornemmer helt klart, at det gør en forskel. Men vi skal stadigvæk være opmærksomme, selvfølgelig skal vi det, siger indehaver Sten Schubert til TV MIDTVEST.

Alligevel er risikoen størst for at karambolere med en traktor her i landsdelen.

Flest traktorulykker i Midt- og Vestjylland

I april i år fortalte TV MIDTVEST, hvordan den midt- og vestjyske landsdel er højdespringer i forhold til trafikulykker, der involverer traktorer. Årligt sker der mellem 38 og 55 i hele landet - sidste år var de ti af dem i Midt- og Vestjylland.

04:49

Igen i april fortalte TV MIDTVEST om problemet.

Luk video

Tirsdag aften er 140 landmænd og entreprenører samlet for at sætte fokus på problemet. Det sker hos netop Nr. Felding Maskinstation, hvor politiets tungvognscenter kommer og fortæller om kørsel med store landbrugsmaskiner.

En konstruktiv opsang

Det er foreningen, Vestjydske Maskinstationer og Entreprenører, som står bag arrangementet. I år altså med fokus på trafiksikkerhed.

- Vi vil gerne klæde vores virksomheders medarbejdere på til at orientere sig i trafikken. Jeg har sagt til ham fra politiet, at han gerne må give dem en konstruktiv opsang, siger formand Bjarne Greve.

Læs også Ekstra blinklys på traktorer kan redde liv

Han erkender, at de store og tunge køretøjer indimellem fylder meget i trafikken. Og når maskinerne bliver større, er det nødvendigt med mere undervisning til dem, der sidder bag rattet.

- De skal vide, hvad de har med at gøre. Vi synes, det er et relevant emne med det tunge grej, vi kører med. Kan det her arrangement være med til at undgå bare et uheld i fremtiden, har det været en succes, afslutter formanden.

04:07 Luk video