Maskerede tyve skar hul på panserglas

To maskerede mænd har i nat stjålet ure og smykker til en værdi over 100.000 kroner fra en guldsmed i Skive. Gerningsmændende er fanget på overvågninsgbilleder flere steder i byen.

guldsmedindbrud230415.jpg

Guldsmed Hartmann i gågaden i Skive har i nat haft ubudne gæster.

Overvågningsbilleder afslører, at to maskerede mænd i tidsrummet mellem klokken 01.21 og ti minutter frem har skåret hul i butikkens panserruder for at skaffe sig adgang til dyre ure og smykker.

- Vi har ikke endelig gjort op, hvor meget de er sluppet afsted med, men der er i hvert fald ure og kuglepenne til en værdi over 100.000 kroner, fortæller politikommissær Niel Peter Olesen fra Lokalpolitiet i Skive.

Fanget på overvågning

Og de to tyve har tilsyneladende sonderet terrænnet grundigt på forhånd.

- Vi kan se på overvågningsbilleder fra en anden guldsmed i Nørregade, at her har de også været henne og lure tre minutter inden, de så bryder ind i Adelgade, lyder det. Overvågningsbillederne viser, at de to mænd begge var maskerede. Den ene i en hvid malerdragt.

Forbipasserende slog alarm

Selvom tyvene har brugt en vinkelsliber eller et andet værktøj til at komme igennem panserglasset hos Hartmanns, så har ingen tilsyneladende hørt indbruddet, og alarmen i butikken er heller ikke gået. Politiet fik derfor først anmeldelsen tidligt i morges.

- En tilfældig forbipasserende, der var på vej til arbejde, opdagede, at der var skåret hul ind til butikken, og vedkommende slog så alarm til politiet klokken 05.37, siger politikommissæren

Politiet er nu i gang med at undersøge overvågningsbillederne nøje i forsøget på at komme nærmere, hvem de to maskerede mænd er.

Det er langt fra første gang, at Guldsmed Hartmann har været udsat for tyveri. Har du oplysninger i sagen, så kontakt politiet på 1-1-4.