Måske lægebil til maj

Region Midt håber på, at lægebilen i Holstebro kan blive bemandet til maj.

Laegebil_ved_sygehus_0.jpg

 

Region Midt er i fuld gang med at lede efter læger til den lovede lægebil i Holstebro Kommune. Ifølge et notat, som Dagbladet Holstebro er i besiddelse af, håber regionen, at lægebilen er fuldt bemandet til maj, skriver Holstebro Dagblad.

- I samråd med den daglige lægelige ledelse er det besluttet, at det vil fremme processen, hvis der udmeldes et forventet starttidspunkt for akutlægebilen i Holstebro. Præhospitalet arbejder derfor i samarbejde med den daglige lægelige ledelse i vest på, at den døgndækkende akutlægebil i Holstebro sættes i drift fra 1. maj 2013. Dette starttidspunkt er betinget, af at der findes flere kvalificerede læger til akutlægebilen i Holstebro i tredje ansættelsesrunde,« hedder det i notatet.

Læger fra Sjælland

Indtil videre er lykkedes regionen at finde 15 læger til en døgnbemandet lægebil i Holstebro. Det tal skal som minimum være 16-20, så regionen er endnu ikke i mål. De manglende læger skal blandt andet findes på Sjælland.

- Præhospitalet planlægger i januar 2013 at kontakte hospitaler på Sjælland med henblik på at søge assistance til bemanding af akutlægebilen i Holstebro. Herudover planlægges en tredje ansættelsesrunde med ansøgningsfrist i januar 2013 med henblik på at sikre døgndækkende bemanding af akutlægebilen i Holstebro,« siger notatet fra regionen.