Måske højere skat i Thisted

Thisted kommune planlægger at hæve skatten til næste år. Den ekstra Skat skal være med til at lukke et hul på knap 50 mio. kroner i budgettet for 2010

Borgerne i Thisted Kommune kan se frem til at få hævet skatten med et halvt procentpoint. Det skulle ifølge politikerne give 28 af de 50 manglende millioner i næste års budget. Samtidig skal der spares for 21 millioner.

På trods af regeringens politik om skattestop, så mener venstres borgmesterkandidat i Thisted, Lene Kjelgaard Jensen, at en skatteforhøjelse er det mest acceptable af to onder.

- Det er voldsomme besparelser, at skulle ud og hente 50 mio. kroner i Thisted kommune på et år. Og derfor kan man sige, at det er en bedre løsning at hæve skatten for at lappe på de her huller. Vi kan komme til at ødelægge noget, hvis vi skal spare alle kronerne hjem. Og det gør kommunen uattraktiv, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Regeringen har indgået en aftale med Kommunernes Landsforening, der åbner op for, at kommunerne kan søge om at få lov at hæve skatten.

Tidligere har også Ringkøbing-Skjern meddelt, at de vil hæve skatten næste år.