Mascot lokket til nabokommune

Mascot flytter deres 300 danske medarbejdere fra Silkeborg Kommune til nabokommunen Ikast-Brande, der for nylig blev kåret til Danmarks mest erhvervsvenlige kommune for femte gang.

300 danske Mascot-medarbejdere skal flyttes fra seks lokationer i Silkeborg til en samlet lokation i Ikast-Brande Kommune. Efter syv års planlægning markerede Mascot i dag støbningen af fundamentet til arbejdstøjsfabrikantens nye domicil i Pårup ved Ikast.

- Det er en fantastisk fornemmelse. Nu er vi virkelig i gang, og det er rigtigt godt, siger Mascot-direktøren, Michael Grosbøl.

Ikast-Brande Kommune er for femte gang blevet kåret til Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Det er en fjer i hatten på borgmesteren, at endnu en stor virksomhed flytter til.

- Vi er rigtigt glade for det her, for det vil give en god indgang til Ikast-Brande Kommune, når man kommer fra øst. Det bliver et meget flot domicil, siger Carsten Kissmeyer (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune.

Silkeborgs egen skyld

Ifølge direktøren hos Mascot er det Silkeborg Kommunes egen skyld, at virksomheden nu flytter deres sikkerhedssko og arbejdsbukser til nabokommunen.

- Det var langsomt, det var besværligt, det var næsten umuligt. Det var modsat i Ikast-Brande Kommune. Der havde de ikke et stykke jord, da vi kom, men det fandt de samme dag. Det var fuldstændigt anderledes, siger Michael Grosbøl, direktør i Mascot.

Mens Ikast-Brande ligger i top har Silkeborg Kommune i en årrække skrabet bunden når det kommer til erhvervsvenlighed. Lige nu ligger kommunen placeret i midterfeltet som nr. 38.

- Vi må jo erkende, at vi er en kommune, som måske historisk set ikke har haft et alt for godt ry i erhvervet. Det har vi brugt de sidste to år på at rette rigtigt hårdt op på. Vi synes selv, vi er en meget erhvervsvenlig kommune i dag. Vi har fjernet skatter, sænket afgifter, og vi synes selv, vi har en rigtigt hurtig sagsbehandling i dag, siger Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune.

Mascots nye domicil kommer til at ligge på 44 billige hektar ved indgangen til Ikast-Brande Kommune, hvor der er plads til udvidelse af forretningen. Mascot forventer at flytte ind i de nye bygninger til sommeren 2017.

Arbejdstøjsproducenten Mascot har haft til huse i Silkeborg siden begyndelsen i 1982. Men for langsom sagsbehandling i Silkeborg Kommune blev for meget for virksomheden.