Markant stigning i opkald om påkørte hjorte

Lige nu er det højsæson for påkørsler af hjorte. Det mærkes tydeligt hos Dyrenes Vagtcentral 1812, som oplever en markant stigning i antallet af opkald om påkørte hjorte.

vildt200515.jpg

Flere og flere danskere ringer ind til Dyrenes Vagtcentral 1812 omkring påkørsler af hjorte. Alene i årets første ni måneder har Dyrenes Vagtcentral 1812 modtaget 6091 opkald. Det er 156 opkald mere end vagtcentralen modtog i hele 2012. 2015 er dermed på vej mod ny rekord.

- Det er svært at sige med 100 procents sikkerhed, hvorfor der er flere opkald. Der er ikke noget, der tyder på, at det er fordi der er blevet flere hjorte. Stigningen skyldes sandsynligvis at flere mennesker er blevet bekendt med 1812 og derfor ringer ind, udtaler Michael Carlsen, projektleder i Dyrenes Beskyttelse.

Hvis man påkører en hjort, og den stadig er levende, er det ifølge Michael Carlsen vigtigt, at man ringer ind til Vagtcentralen på 1812 med det samme og ikke først, når man er nået hjem.

- Har du påkørt en hjort, og den ikke er død på stedet, så skal du ringe til 1812. Det er vigtigt, at du ringer med det samme og ikke først, når du kommer hjem. Ringer du, mens du er på stedet, kan du nemmere anvise, hvor ulykken er sket. Dette gør det nemmere for Schweiss hundefører eller Falck at finde dyret, når de når frem, siger Michael Carlsen.

2015 kommer højst sandsynligt til at slå rekord i antallet af opkald om påkørte hjorte. Oktober, november og december er nemlig de måneder, hvor flest hjorte bliver påkørt. I efterårs- og vintermånederne er hjortene typisk mest aktive i myldretiden. Der er derfor flere biler på vejen, når hjortene bevæger sig rundt.

Langt hovedparten af de, der ringer ind til Vagtcentralen 1812 ringer fra det jyske. 57 procent af opkaldene kommer fra Jylland, mens 36 procent ringer fra Sjælland og 6 procent fra Fyn.