Markant SF'er forlader kommunalpolitik

SF’s eneste byrådsmedlem i Viborg, Søren Gytz Olesen, genopstiller ikke til byrådsvalget 2017.Det oplyser han i en pressemeddelse i dag.

SF’s eneste byrådsmedlem i Viborg, Søren Gytz Olesen genopstiller ikke til byrådsvalget 2017. Og det er en særdeles erfaren mand, der altså nu forlader kommunalpolitk.

- Det har ikke været en let beslutning, men den står fast. Jeg har næste år siddet otte år i Viborg byråd og herudover syv år i Viborg amtsråd. Nu er det tid til at bruge energien på andre ting også.

Afskeden har blandt andet bund i de – efter hans mening – nye og skæve tider i dansk politik. En udvikling, han ikke kan eller vil forlige sig med.

- I dag ser vi populismen vokse frem; politikere der skifter standpunkter og søger at mene hvad de tror befolkningen mener. Det er helt galt. Samtidig styrkes hvad jeg vil kalde ’de mørke kræfter’ – dvs. dem der har nedbrydning af velfærdsstaten som målsætning, og vi ser et skred i forhold til menneskesynet, skriver Søren Gytz.  

"Det er klamt"

I dag viser partier i følge SF'eren foragt over for handicappede, socialt udsatte, mennesker på pension. Og det er blandt andet den politiske linje, han ikke ønsker at være en del af.

- Man skammer sig ikke engang over at man arbejder på at gøre de rige rigere, man fejrer ligefrem en finanslov med champagne. når de har sænket topskatten for de mest velhavende. Det er klamt, skriver Søren Gytz i dag i en pressemeddelelse.

61-årige Søren Gytz Olesen er kendt som en stærk og markant stemme i debatten.   

- Det har været et privilegium at få lov til at være udvalgsformand fire gange, og jeg har gået pragmatisk, men bevidst til opgaven.

SF'eren vil fortsat være politisk aktiv og lover at blande sig også lokalt fremover.

- Men det bliver nok på nye måder, siger han.