Markant fremgang til Jyske Bank

Jyske Bank taber færre penge på kunder med dårlig økonomi. Det hjælper med til et hente et pænt overskud.

180815JyskeBank.jpg

Det spirende opsving kan mærkes på bundlinjen hos de fleste banker, der under krisen har måttet nedskrive en del engagementer. Således også Jyske Bank, som imidlertid ser ud til at være over det værste, hvis man kigger på selskabets regnskab for første halvår 2015.

Her faldt summen af nedskrivninger fra 838 millioner kroner i de første seks måneder af 2014 til 386 millioner kroner for samme periode i år.

Og endnu bedre ser det ud, hvis man udelukkende kigger på andet kvartal i år, hvor der blot blev nedskrevet for 24 millioner kroner.

- Som følge af generelt forbedrede økonomiske konjunkturer falder nedskrivninger under basisresultat til 351 millioner kroner. Heri indgår et ledelsesmæssigt skøn på 270 millioner kroner på grund af stigende renter og det forlængede importstop af danske varer til Rusland, der især rammer landbruget, siger ordførende direktør Anders Dam i en pressemeddelelse.

Jyske Bank realiserede et nettoresultat før skat på 1,803 mia. kroner. Det svarer til en forrentning af egenkapitalen på 13,1 procent.

Af regnskabet fremgår det også, at fusionsprocessen med BRF Kredit, der blev indledt i begyndelsen af 2014, forløber tilfredsstillende.

- Fusionen med BRF Kredit er samlet set foran planen, og der er i 2. kvartal gennemført IT-konvertering af BRF Kredit Bank til Jyske Bank, siger Anders Dam.

Der er pr. 30. juni ydet boliglån for 47 milliarder kroner i den forbindelse. Det generelle udlån står næsten stille, men takket være en stigning i omfanget af boliglån er det lykkedes at hæve koncernens samlede udlån med 2,4 procent det seneste halve år.

/ritzau/