Marius: Jeg er sindssygt glad

Den afrikanske ingeniørstuderende glæder sig til at møde sine danske venner igen - og til sit nye arbejde i Ikast.

Det er tre uger siden, han blev tvunget til at forlade Danmark, fordi han ikke kunne få forsynet sin opholdsstillade.

Men nu er den 30-årige ingeniørstuderende Marius Youbi snart på vej tilbage til det midtjyske - og han glæder sig. 

- Det er så stort. Jeg er meget, meget glad. Det her betyder, at jeg får lov til at læse færdig samtidig med, at jeg kan arbejde. Det er en rigtig god nyhed, siger han til TV MIDTVEST.

Når Marius Youbi kan forlade Cameroun og vende tilbage til Danmark, skyldes det, at han har fået et fuldtidsarbejde på Ikast-virksomheden KK Wind Solutions - og med stillingen fulgte en ny arbejds- og opholdstilladelse.

- Jeg var alene hjemme, da jeg fik det at vide. Jeg blev sindssygt glad og begyndte med det samme at ringe til min familie hernede og mine venner i Danmark. 

- Det har selvfølgelig været dejligt at se min familie igen, men nu er der gået tre uger, og jeg glæder mig til at komme tilbage til Danmark og møde alle de søde og rare mennesker, som jeg har sagt farvel til. Jeg havde bygget noget op, og det vil jeg gerne gøre færdigt.

Jeg glæder mig til at komme tilbage til Danmark og møde alle de søde og rare mennesker, som jeg har sagt farvel til

Marius Youbi læste til elektronikingeniør på Aarhus Universitet i Herning og scorede stribevis af høje karakterer, da han blev tvunget til at forlade uddannelsen. Han kunne ikke få sin opholdstilladelse forlænget, fordi han for at få råd til sit studie havde arbejdet mere end de tilladte 15 timer om uger.

Men kontrakten med KK Wind Solutions betyder altså, at han kan afslutte sin uddannelse.

- Samtidig får jeg lov til at komme ud i en virksomhed og lære endnu mere. Og jeg kan se, at det er et sted, jeg har lyst til at være.

Den 30-årige studerende skal til Ghana for at hente sit visum - og herefter regner han med at kunne være i Danmark om halvanden til to uger.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.