Maria-dom falder i dag

Vestre Landsret afgør i dag hvorvidt den morddømte Jan Erik Henriksen skal have stadfæstet sin fængselsdom fra byretten på 16 år.

maria_sag.jpg

Sagen om Maria-drabet får formentlig sat sit sidste punktum i dag. Efter tre dages gennemgang i Vestre Landsret skal  dommeren i dag tage stilling til byrettens dom på 16 års fængsel til den dømte Jan Erik Henriksen. Den dømte selv har anket dommen til Landsretten i håb om enten at blive frikendt, eller om at få straffen sat ned. Som det var tilfældet under retssagen, så fastholder den dømte sin uskyld.

Omvendt har anklageren, som i byretten ønskede 14 års fængsel til Jan Erik Henriksen, anket dommen i håb om at få den skærpet til forvaring på ubestemt tid.

Fældet på DNA

Den 48-årige Jan Erik Henriksen fik 16 års fængsel i retten i Herning. Han er dømt for drab og anden kønslig omgang end samleje på den 20-årige Maria Møller Christensen, der blev dræbt i en kælder under en ejendom nytårs nat mellem 2009-2010.

Jan Erik Henriksen er beboer i ejendommen på Rolighedsvej i Herning og hans DNA blev fundet flere steder i forbindelse med drabet. Det var blandet andet det, der var en af de tungtvejende årsager til han blev dømt.