Margus fra Herning vandt guld: - Det bliver ikke større

Margus Petersen fra Herning var med, da Danmark lørdag vandt guld i Floorball til Special Olympics i Østrig.

En stor gruppe udviklingshæmmede er netop vendt hjem fra Special Olympics i Østrig, og de er vendt hjem med guldmedaljer om halsen i disciplinen floorball efter en finalesejr på 5-3 over Estland. 

Margus Petersen fra Herning var med på landsholdet, der spillede til Special Olympics World Winter Games, og for ham var det en kæmpe oplevelse at vinde guld. 

- Det bliver ikke større, siger han.

- Det er en vildt fed fornemmelse. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor glad og lykkelig jeg var over, at vi vandt det guld. Jeg havde fornemmelsen af, at jeg kunne klare alt, siger Margus Petersen.

Sport hjælper imod handicappet

Margus har stærk ADHD og har samtidig en hånd, der ikke fungerer normalt, hvilket gør, at han kan deltage i Special Olympics. Sporten hjælper Margus til at bruge energien, som ADHD'en giver ham, til noget fornuftigt, og han anbefaler, at andre med ADHD også får rørt sig. 

- De, der har ADHD, kan ikke sidde stille, så det er godt for dem at få brugt deres energi fornuftigt, i stedet for at sidde derhjemme og spille computer og drikke energidrik, siger Margus Petersen. 

- Kom ud og spille noget floorball, noget fodbold, håndbold, eller hvad man nu har lyst til. Det er bedre end at sidde og kigge ud i luften, siger han videre. 

Margus Petersen spiller ikke kun floorball. Han håber nemlig på at komme med på Special Olympics Summer Games-holdet i bowling i 2019 i Dubai.