Marcus og Mathias går 7.000 kilometer for at finde indre heling

Vandring er blevet et hit, og flere og flere tager på lange vandreture. Blandt andre Marcus Meldgaard og Mathias Mariegaard, som er på vej fra Aalborg til Sydafrika.

Mathias Mariegaard og Marcus Meldgaard er i gang med en meget lang gåtur fra Aalborg til Sydafrika.
Mathias Mariegaard og Marcus Meldgaard er i gang med en meget lang gåtur fra Aalborg til Sydafrika.
Foto: Anders Davidsen

Folk med rygsække eller gåvogne er ikke længere et særsyn i sommerlandskabet.

Fra både Dansk Vandrelaug og Danske Santiagopilgrimme, der også arrangerer ture i Danmark, lyder det, at de lange vandreture er mere populære end nogensinde før blandt danskere, der prøver at finde ro i en travl hverdag.

For Mathias Mariegaard og Marcus Meldgaard er ruten længere end for de fleste. De er i gang med en 7.000 kilometer lang tur fra Aalborg til Sydafrika, og for dem bliver vandringen blandt andet brugt som en form for terapi.

- Vi har begge været i stofmisbrug i en lang årrække, og startede tidligt med at flygte fra stofmisbruget, og her kan vandringen hjælpe os, siger Marcus Meldgaard.

Selv om turen kan virke uoverskueligt lang, så er de enige om at tage den et skridt ad gangen.

- Det er en indre heling, vi er i gang med, samtidig med at vi tager en ydre rejse, der er rimelig lang, siger Mathias Mariegaard.

Ydre udfordringer og indre mening

På en kortere rute længere mod vest er Hans Peter Skov Hansen og Kenneth Tuelund Hansen på vej fra Ringkøbing til Aarhus - også på gåben. For de to venner fra Fyn er baggrunden for at vandre dog noget anderledes. Mens de traver de 150 kilometer, samler de nemlig penge ind til kritisk syge børn på Odense Universitetshospital.

- Man bliver glad af at tænke på, hvor meget man glæder dem derude. Det er det hele værd, siger Hans Peter Skov Hansen.

For begge hold vandrere handler turene om at finde mening, men også mere end det.

- Lige så meget som at realisere os selv, så handler det også om at komme i gang med at komme ud og møde verden. Det er en god måde at møde nye mennesker på og udfordre de fordomme, vi har om verden, siger Mathias Mariegaard.

Mathias Mariegaard og Marcus Meldgaard har et budget på 50 kroner om dagen til kost og logi. Der er ingen deadline for hvor, hvornår de senest skal nå Sydafrika.

2:32
TV MIDTVEST var i dag med en kort del af Mathias Mariegaard og Marcus Meldgaards lange tur mod Sydafrika.