Manglende kørekort koster 1,3 millioner

Midt- og Vestjyllands Politi beslaglægger to luksusbiler til en værdi af 1.300.000 kroner, fra bilist der kørte uden kørekort.

LuksusbilFoto.jpg

Det blev en dyr køretur for en mand, der onsdag eftermiddag fik beslaglagt to biler til en værdi af i alt 1,3 millioner, fordi han for femte gang blev taget i at køre uden kørekort.

I 2011 fik manden frakendt sit kørekort i en dom for spirituskørsel. Onsdag eftermiddag  var manden for femte gang i færd med at køre bil i frakendelsesperioden. Det blev for meget for betjentene fra Midt- og Vestjyllands Politi, der beslaglagde den Mercedes 220, manden sad bag rattet i.

En mere i garagen

Den første beslaglæggelse var noget af en bet for manden uden kørekort, men det skulle blive en endnu dyrere køretur. Mercedesbilen har en værdi af 599.000 kroner, men med de nyeste stramninger i færdselsloven i baghånden kunne politipatruljen også undersøge mandens bopæl for køretøjer.

Her fandt politiet en BMW til en værdi af 749.000 kroner, som de også på stedet beslaglagde.

Retssag

Ifølge vagtchef Henrik Nielsen har manden uden kørekort bebudet en retssag, men vagchefen tvivler på, der kommer andet ud af det, end en endnu større regning for den skæbnesvangre køretur. I følge loven kan politiet beslaglægge biler, hvis man kører uden kørekort tre gange i fratrædelsesperioden.

- Jeg har ikke nogen grund til at tro andet, end at de her biler er tabt for manden, siger vagtchef Henrik Nielsen til TV MIDTVEST.

Medmindre det lykkes manden at vinde en retssag, vil bilerne blive solgt på politiauktion, og pengene vil ryge i statskassen.