Manglende internet resulterer i lovbrud

En landmand fra Bøvlingbjerg har ikke haft adgang til internettet, siden forbindelsen lukkede den 29. juni, efter Skylines konkurs. Det har nu fået ham til at drive landbrug ulovligt.

skyline_landmand.jpg

Kristian Gade skal ifølge loven indberette medicinering og nye kalve. Han bor et sted, hvor han ikke har adgang til hurtigt bredband. Nu skal han i stedet indberette manuelt. Men det vil han ikke.  

- Vi vil gerne drive et ordentlig landbrug ligesom alle andre mennesker også vil drive deres virksomheder på ordentlig vis. Så vi ønsker selvfølgelig at gøre det så ordentlig som muligt. Og vi kan ikke undvære internet, siger Kristian Gade.

Fra. d. 1. oktober bliver det lovpligtigt at indberette kælvning og medicinering via internettet. Men vælger Kristian Gade indtil da at gå udenom den manuelle løsning, kan det få konsekvenser. Kristian Gade kan risikere at få en bøde.  

Laver selv en løsning

Landmanden er nu begyndt at tænke i nødløsninger. Derfor vil han nu via en antenne forsøge at koble sig på nettet hos en maskinstation i Bøvlingbjerg 5 km væk. En løsning til 20.000 kroner.

- Jeg synes ikke det er fair. Jeg synes jo egentlig, at vi skulle have de samme muligheder, som de har alle andre steder, siger Kristian Gade.

Videcenter for landbrug bekræfter, at det er umuligt at drive et stort landbrug uden en internetadgang