Mangel på parkeringspladser koster kunder i Viborg

Det koster fortsat kunder og omsætning for butikkerne i Viborg, at kommunen for et halvt år siden måtte fjerne et parkeringsdæk i midtbyen på grund af nedstyrtningsfare.

mangel på parkeringpladser gør ondt på butikkerne i Sct. Mathias Centret i Viborg.
mangel på parkeringpladser gør ondt på butikkerne i Sct. Mathias Centret i Viborg.
Foto: Gerner Film

Næsten 150 parkeringspladser er forsvun

det ved Viborgs centrale butikscenter. Og inde i centret kan de forretningsdrivende godt mærke det.

- Det er jo fredag og lørdag i de travle perioder, hvor det klemmer rigtigt sammen. Det gør ondt på os, siger Thomas Jørgensen, Butikschef, Wagner, Sct. Mathias Centret, Viborg.

Sct. Mathias Centret tæller hvor mange der går ind ad dørene. Og det nedslående facit er, at centret har mistet 135.000 kunder fra september til i dag.

- Det betyder en voldsom nedgang i kundestrømmen og omsætningen - selvfølgelig varierende fra butik til butik, siger Jesper Maagaard, Centerchef, Sct. Mathias Centret, Viborg.

Byråd uenige om, hvordan problemet gribes an

Det var i september, at Viborg kommune i al hast måtte afspærre det meste af Fischers Plads, fordi det dårligt vedligeholdte parkeringsanlæg var i fare for at styrte ned.

Kort efter blev øverste dæk revet ned - og med det altså 150 parkeringspladser. Men nu har byrådet så fundet penge til at genskabe de tabte parkeringspladser, men politikerne er ikke helt enige om, hvordan opgaven skal gribes an.

- Der skal laves et nyt dæk, hvor det gamle var, men det skal laves sådan, at der kan bygges ovenpå det fremadrettet, siger Johannes Vesterby, Formand, Teknisk Udvalg, Venstre, Viborg Kommune.

Politikerne er dog ikke enige om fremgangsmåden. Konservative vil gerne have højde på byggeriet med det samme.

- Det er her i hullet, som vi kalder det, at vi gerne vil have et nyt tre til fire-etagers parkeringshus, siger Nikolai Norup, Næstfmd., Teknisk Udvalg, Kons., Viborg Kommune.

Under alle omstændigheder nærmer parkeringskrisen sig nu en afslutning.

- Alle klapper jo i hænderne nu, fordi der bliver gjort noget. Jeg synes også, det er fedt, det er gået så forholdsvis stærkt med at få det besluttet. Det er så vigtig en del af byen, siger Thomas Jørgensen, Butikschef, Wagner, Sct. Mathias Centret, Viborg.

Prisen på de genskabte parkeringspladser lyder på 18 millioner kroner. Det er dog først næste år, kommunen har råd til renoveringen.

2:16
Det koster fortsat kunder og omsætning for butikkerne i Viborg, at kommunen for et halvt år siden måtte fjerne et parkeringsdæk i midtbyen