Mangel på elevpladser: Her har de fået flere igang

Det er ikke altid lige let at finde praktikpladser til eleverne på erhvervsuddannelserne.

Mathias Høgfeldt Pedersen er tømrerlærling. Han har fået hjælp af praktikpladskonsulenterne.
Mathias Høgfeldt Pedersen er tømrerlærling. Han har fået hjælp af praktikpladskonsulenterne.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Sigurd Skovborg kører mange kilometer hvert år, men det er der en god grund til.

Han er praktikpladskonsulent ved EUC Nordvest og en del af enheden Stifinderen, og han arbejder på fuld tid med elevernes praktikpladser.

- Jeg arbejder med alt der hedder godkendelse, uddannelsesaftaler, med forlængelse, med at finde eleverne, med at slå stillingerne op, matche eleverne, forberede dem på at de skal til samtaler og så videre, fortæller han.

Og det er her, de mange kilometer på landevejen er vigtige.Han kører nemlig rundt til de mange virksomheder, der har elever.

Flere praktikpladser

EUC Nordvest har det sidste år fundet 30 procent flere praktikpladser. Derudover er antallet af elever, der må i praktik på skolen, fordi der ikke er pladser nok, faldet fra 100 til 17 de sidste tre år.

- Det er rigtig godt, at vi kommer ud og besøger virksomhederne, og vi siger til dem, at hvis der er problemer, så kommer vi og hjælper, forklarer den anden praktikpladskonsulent Klaus Hedegaard.

Men ordningen kommer også eleverne til gode, når de har fået pladsen.

- De har været gode til at hjælpe med at få det planlagt, for eksempel med min håndbold, siger tømrerlærlingen fra Nykøbing Mathias Høgfeldt Pedersen.

2:08