Mange vil have fingrene i regeringens bredbåndsmillioner

Regeringens bredbåndspulje på 80 millioner har fået ansøgninger på op mod 300 millioner kroner.

Regeringens brebådnspulje, der skal hjælpe med at lave bedre bredbåndsforbindelser i de tyndtbefolkede områder oplever massiv interesse fra kommuner og private aktører. Ansøgerprojekterne for små 300 millioner kroner overstiger langt regeringens pulje på 80 millioner kroner.

-Jeg er meget glad for den meget store interesse for at søge bredbåndspuljen – både fra kommunerne og borgerne. Der er næsten ansøgt for fire gange så mange penge, som der er i puljen alene i år. Det bekræfter, at regeringen har set rigtigt ved at fokusere på god bredbåndsdækning i hele Danmark. Og det betyder helt konkret, at endnu flere områder nu vil få bedre dækning. Det er i sagens natur ikke alle ansøgninger, der kan blive imødekommet, så dem der får afslag vil jeg opfordre til at søge igen næste år, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.
 

Puljen kan søges af partnerskaber mellem for eksempel teleselskaber, kommuner og lokale sammenslutninger af borgere i områder med dårlig bredbåndsdækning, som er 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload.

Der kan gives tilskud til ansøgninger, der vil kunne levere 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i 2020.