Mange trafikdrab i Midt - og Vestjylland

Det går den helt forkerte vej med antallet af trafikdrab i 2014.

trafikdrab.jpg

Det går den helt forkerte vej med antallet af trafikdrab i Midt og Vestjylland.

I 2012 kostede trafikken 29 liv. I 2013 var tallet 27. Men helt nye tal fra politiet viser nu, at der alene i år er blevet dræbt 25 på landsdelens veje. Hos politiet frygter de med god grund, at antallet af trafikdræbte vil nå et uhørt højt niveau.

- Vi har et alt, alt for højt antal trafikdræbte, når vi sammenligner os med de tidligere år. Vi er overraskede over, at der er sket så mange trafikdrab, for i begyndelsen af året var der ikke ret mange, fortæller Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet ved Midt - og Vestjyllands Politi.

Menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser

Trafikdrab har store menneskelige konsekvenser. Men også samfundsmæssigt og økonomisk er de mange trafikdrab en trist udvikling. 

- Det er et problem, vi som samfund ikke har råd til ikke at gøre noget ved, forklarer han.

Henrik Glintborg og hans kollegaer vil nu iværksætte en endnu mere målrettet indsats mod trafikdrab. I forsøget på at knække kurven har Midt - og Vestjyllands Politi investeret i syv nye fartkontrol-biler, der fra nytår skal afsløre fartsyndere.

- Vi har været i gang med at analysere på årsagerne, så vi bedre og mere målrettet kan iværksætte en indsats med den forhåbning om, at vi får nedbragt antallet af dræbte.

Fakta:

Af de indtil videre 25 trafikdræbte i det midt - og vestjyske har spiritus eller narkotika været involveret i otte af tilfælde. I 12 af tilfældene er der tale om singleulykker, hvor føreren efter alt at dømme har været uopmærksom og/eller kørt med for høj fart.

14 af de 25 uheld er sket i landområderne, og tre af de trafikdræbte er kvinder.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

3:47
I 2014 går det den helt forkerte vej med antallet af trafikdrab på de midt- og vestjydske veje. Nu er politiet gået igang med at undersøge hvorfor!