Mange superligahold er dyrt for politiet

De mange superligahold tærer på ressourcerne i Midt- og Vestjyllands Politi.

FodboldUro_0.jpg

Efter at Silkeborg IF er rykket op, er der nu tre midt- og vestjyske hold i Superligaen, og det er dyrt for politiet, skriver Midtjyllands Avis. 

 - Vi kommer jo ikke udenom, at det koster flere resurser, men det er jo sådan, det er, siger politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Midtjyllands Avis.

Ud over Silkeborg IF spiller også FC Midtjylland og Viborg FF i Superligaen. Men selvom der nu er hele tre hold i politikredsen, hvor politiet skal være til stede ved kampene, følger der ikke ekstra ressourcer med. 

- Det er klart, at vores folk ikke kan være mere end ét sted ad gangen. Vi prioriterer efter de resurser, vi har til rådighed. Vi får heller ikke tilført ekstra midler, fordi Silkeborg IF er rykket op. Vi skal stadig holde os indenfor rammerne, siger Ole Henriksen.

Med et ekstra hold i superligaen, følger der minimum 17 ekstra hjemmekamp, hvor politiet skal være repræsenteret. Det tærer på personalet, lyder det fra tillidsmanden på politistationen i Silkeborg, Flemming Just. 

- Det er jo vilkårene, og jeg synes faktisk, at vagtplanlægningen ser fornuftig ud for efteråret. Udfordringen kan være, at der er grænser for, hvor mange weekendvagter folkene må have på et år. Og fodboldkampe spilles ofte i weekenden, siger han til Midtjyllands Avis.