Mange sender en sidste hilsen: Vi kan alle lære af Guf

Det strømmer ind med kommentarer på Facebook efter eneboeren Gufs død. Hans fantastiske historie gjorde et stort indtryk.

Guf døde den 19. december, 83 år.
Guf døde den 19. december, 83 år.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Steen Ingolf Gad Østerby - bedre kendt som eneboeren Guf - levede i 38 år et simpelt liv i en mose tæt på Vinderup.

Alligevel - eller måske netop derfor - gjorde han et meget stort indtryk på mange mennesker. Det bekræfter de mange kommentarer, der er strømmet ind på Facebook efter meddelelsen om, at Guf døde den 19. december efter kort tids sygdom, 83 år gammel.

- Du inspirerede mange danskere, inklusiv mig selv, og du lærte os, at materielle ting, stress og jag skader mere, end det gavner. Og livet skal nydes og leves så længe vi lever, lyder det i en af de mange kommentarer.

I skrivende stund har TV MIDTVESTs Facebook-opslag om Gufs død fået over 600 kommentarer og små 1000 delinger.

Læs meget mere om Guf her.

- Det er meget vigtigt, at vi altid har plads til mennesker som Guf i vores samfund. Guf bidrog til nuancen, skriver Rasmus Friis. 

Og Linda Christensen supplerer:

- Du oplevede svigt på svigt fra mennesker, så du fandt ro i skoven med dyrene... Og må vi alle have lært af din historie og hver dag forsøge at være god ved hinanden, dyrene og naturen.

Masser af kærlighed

Den vestjyske eneboer døde kort tid efter, at TV2 havde sendt en dokumentar om hans liv. Dokumentaren var produceret af TV MIDTVESTs fotograf og journalist Maibrit Bach, som har fulgt Guf i ni år. De mange kommentarer på Facebook gør også et stort indtryk på hende.

- Det er rørende og bevægende at se, at en mand, der har fortalt, at han ikke oplevede så meget kærlighed i den første del af sit liv, bliver sendt afsted med så meget kærlighed. Guf har jo netop fortalt, at manglen på kærlighed var en af grundene til, at han valgte at bo i skoven, siger Maibrit Bach.

Efter Gufs ønske kommer bisættelsen til at foregå i stilhed.

Gufs katte og høns bliver nu passet af hans naboer og vil nu få et nyt hjem.