Mange priser til Animationsskolen

Studerende fra The Animation Workshop løb med fem ud af i alt ti priser ved stor animationsfestival i Norge.

210515Tsunami.jpg

Animationsskolen i Viborg er blandt de bedste i Europa.

Det blev i denne uge igen slået fast på den store norske festival ”Fredrikstad Animation Festival 2015”, hvor de studerende fra Viborg høstede fem ud af i alt ti mulige priser.

- Det er et adelsmærke på kvaliteten af vores produktioner, at de studerende har vundet så mange priser. Og det er skønt, fordi det udbreder kendskabet til både skolen, siger Morten Thorning, centerleder ved The Animation Workshop.

Dominerer dansk prisfest

Også herhjemme lægger film- og animationsmiljøet mærke til de dygtige studerende fra Viborg.

Sidst på måneden afvikler filmmagasinet Ekko det årlige prisshow Ekko Shortlist Award, og her har alle nominerede film i kategorien animation stærke relationer til The Animation Workshop.

- Tre af de nominerede film er produceret af dette års afgangselever: En af filmene er en videreudvikling af en afgangsfilm fra sidste år, og den sidste er produceret af tre animatorer, hvoraf de to er uddannet hos os. Vi kan ikke stå stærkere i det felt, så jeg er utrolig stolt over de studerende, siger Morten Thorning.

9:05
"The Animation Workshop" er blandt de bedste animationsuddannelse i Europa. TV MIDTVEST lavede i juli et program om skolen