Mange organdonationer på Midt- og Nordjyske hospitaler

Midt- og Nordjyske hospitaler er nordiske mestre i at skaffe organer til donationer.

danske_privathospitaler4.jpg

 

Intensiv indsat for at finde donerer og gennemføre organdonationer bringer Region Midt- og Nordjylland i førertrøjen, når det kommer til organdonationer.

I 1. halvår af 2010 er landsdelene det sted i Norden, hvor der blev foretaget flest organdonationer fra afdøde mennesker.

I alt er der doneret organer fra 18 afdøde patienter på intensivafdelingerne i Nord- og Midtjylland. Det svarer - ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland - til 10,79 pr. mio. indbyggere, og det er det højeste niveau i Norden.

47 nye nyrer

Donationerne betød, at 33 patienter i foråret fik en ny nye og seks fik et nyt hjerte. Derudover er der lavet 14 transplationer fra levende donorer, hvor et familiemedlem har doneret en nyre. De mange nyretransplantationer betyder, at ventelisten til nyretransplantation i Skejby er faldet fra 157 i 2007 til 93 i dag.

- Ventelisten er blevet betragteligt kortere, og den gennemsnitlige ventetid er faldet så meget, at patienter på ventelisten i dag har en reel udsigt til at deres situation bliver forbedret indenfor en overskuelig fremtid, siger Stinne Kvist, der er overlæge på Nyremedicinsk Afdeling på Århus Universitetshospital i Skejby.

Se indslag om tranplantations-rekorden her:

Læs hele pressemeddelelsen her